Skip to content
13

FAQ

Wat moet ik als school doen wanneer think Outside the Box komt?
Wanneer think Outside the Box op uw schoolplein komt moeten we gebruik maken van stroom en internetverbinding van de school. Daarom heeft de bus een plek nodig op het schoolplein dichtbij deze voorzieningen. De ruimte die de bus inneemt is ongeveer 6 meter bij 6 meter. Van tevoren vragen wij u om groepjes van 4 a 5 kinderen te formeren en te zorgen dat elke groep tijdig klaar staat om de bus in te gaan. Het is niet de bedoeling dat zich al kinderen rondom de bus bevinden als er nog een groep bezig is.
Worden de kinderen opgesloten?
Nee, in tegenstelling tot een escape room voor volwassenen, worden de kinderen niet opgesloten. Ze kunnen elk moment de deur openen. Een deel van de puzzels zullen ze ook buiten de bus moeten oplossen.
Voor welke groepen is de mobiele escape room geschikt?
Op dit moment zijn de puzzels vooral geschikt voor groep 6, 7 en 8. De leerlingen moeten goed kunnen lezen, gemengde groepen zijn ook mogelijk.
Waarmee gaan de kinderen aan de slag?
Voor het oplossen van de puzzels zullen de leerlingen o.a. gebruik maken van de Dash&Dot, de iPad en de Chromebook. Hiermee kunnen ze programmeren, QR codes scannen, gebruik maken van Google om informatie op te zoeken en ondertussen mediawijsheid informatie krijgen.
Kan de mobiele escape room ook op mijn schoolplein komen?
Think Outside the Box rijdt, in principe, alleen in de noordelijke provincies. Staat uw school buiten dit gebied neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Binnen welke tijd moeten de puzzels opgelost zijn?
Elke groep heeft 40 minuten de tijd om de eind oplossing te vinden, de score wordt per groep bijgehouden.
Krijg je ook hints?
Ja, een groep kan om een hint vragen, de escape room leider staat buiten de bus. Het vragen van hints kost echter wel tijd.
Wat zijn de kosten als de escape room bus op mijn schoolplein komt?
Voor een dagdeel bereken wij: 200 euro (exclusief BTW en reiskosten) Voor een dag bereken wij: 400 euro (exclusief BTW en reiskosten) Voor scholen die aangesloten zijn bij PICTO berekenen wij een aangepast tarief.
Kan ik de mobiele escape room bus ook voor een verjaardag / kinderfeestje boeken?
Ja, u kunt ons ook op een verjaardag / kinderfeestje laten komen, mits wij gebruik kunnen maken van uw internet- en stroomvoorziening. Op zaterdag hebben wij de mogelijkheid om bij u thuis te komen met onze mobiele escape room. Heeft u speciale wensen voor de jarige (te denken valt aan een rol in het escape verhaal) laat ons dat dan weten dan bekijken wij de mogelijkheden.
Wat zijn de kosten als ik de escape room bus voor een verjaardag / kinderfeestje boek?
Voor een kinderfeestje kunt u per uur boeken, wij vragen 50 euro per uur exclusief BTW en reiskosten. Op zaterdag hebben wij de mogelijkheid om bij u thuis te komen met onze mobiele escape room. Heeft u speciale wensen voor de jarige (te denken valt aan een rol in het escape verhaal) laat ons dat dan weten dan bekijken wij de mogelijkheden.
Mag ik foto's maken tijdens het escape room avontuur?
Nee, er mogen geen foto’s gemaakt worden door de groepjes als ze bezig zijn in of om de escape room, dit om andere groepen ook hun eigen zoektocht te kunnen geven. Dus mobiele telefoons en eventuele camera’s moeten ingeleverd worden voordat de groep naar binnen gaat.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
U kunt uw reservering kosteloos annuleren tot 4 dagen voor de reservering, daarna zullen wij 25 euro in rekening brengen.
Hoe kan ik betalen?
Zodra uw reservering bevestigt is ontvangt u in een aparte e-mail uw factuur, graag ontvangen wij uw betaling uiterlijk 2 dagen voordat think Outside the Box bij u op school komt.